RC Varaždin 1181 i operne zvijezde pomogli varaždinskom kazalištu

Slika korisnika Ljiljana Trstenjak
Ljiljana Trstenjak 24 prosinca, 2018 - 14:54

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu u subotu, 15. prosinca bilo je domaćin posebnoj glazbenoj poslastici u organizaciji Rotary Cluba Varaždin 1181. Zagrebačka filharmonija uz dirigenta Pavlu Dešpalja i operne zvijezde Mariju Kuhar Šoša – sopran, Ninu Tarandek – mezzosopran, Domagoja Dorotića – tenor i Ljubomira Puškarića – bariton oduševila je Varaždince, ali i goste rotarijance iz cijele Hrvatske, a sve kako bi se pomoglo pri rekonstrukciji unutrašnjosti kazališta.

Svoju funkciju umjetničkih prostora ove dvorane su suvereno ispunjavale, sve do trenutka kada se ukazala neophodna potreba obnove tih prekrasnih prostora. Obnova Velike koncertne dvorane je dobrim dijelom napravljena, no ne i završena, dok se obnova Velikog gledališta, pozornice i tehničke opreme te samog gledališta planira u idućoj godini.

Budući da se radi o vrijednom primjeru unutarnjeg uređenja, HNK Varaždin će započeti njegovu obnovu u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Varaždinu - Ministarstva kulture, kao i kod svih radova do sada.

Ovom je akcijom Rotary klub Varaždin 1181, uz svoje uzvanike i goste, prikupio gotovo 45 tisuća kuna što će biti značajan doprinos u obnovi kazališta.

„Varaždinsko je kazalište iznimno bitno za kulturni život Varaždinaca, a sad mu je pomoć uvelike potrebna. Dio pozornice gotovo je neupotrebiv te nam je izrazito drago da smo mogli priskočiti u pomoć prihodima ove akcije“ – naglasio je Silvio Gotić, predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181.