RC Split Novi i RC Zagreb 1242 prikupili 196 tisuća kuna za e-učionicu u splitskoj bolnici

Slika korisnika Jure Smajo
Jure Smajo 11 veljače, 2019 - 11:00

Klinika za dječje bolesti splitske bolnice bit će opremljena s najsuvremenijom e-učionicom koja uključuje pametnu ploču, tablete, kompjutere te popratnu infrastrukture i software kako bi se mali pacijenti mogli kvalitetno obrazovati za vrijeme liječenja. Dio novca bit će utrošen i na specifičnu edukaciju učitelja za rad u bolničkim uvjetima.

U ovoj sjajnoj suradnji rotarijanskih klubova s juga i sjevera pod marketinškim nazivom “Moja učiteljica zove se Nada”, RC Split Novi i RC Zagreb 1242 su prikupili čak 196 tisuća kuna kako bi pomogli otprilike 350 djece godišnje koji prođu kroz školu u bolnici, te im olakšali svakodnevnicu, smanjili zaostatke za gradivom i učinili im vrijeme provedeno u bolnici lakšim te im pokazali da vjeruju u njihovo ozdravljenje.

- Ponosan sam na sinergiju naša dva rotarijanska Kluba i neizmjerno sam sretan  predati ček ravnateljici OŠ Marjan koja organizira nastavu u školi u bolnici. Otpočetka smo vjerovali da za našu djecu ne postoji nadstandard i vjerujemo da će u budućnosti našim pacijentima dani provedeni u bolnici biti puno lakši. - istaknuo je dr. Josip Krnić, Predsjednik RC Split Novi.

- Nakon Klaićeve bolnice, red je došao i na KBC Split. Sada nastavljamo humanitarnu akciju i dalje te nam je cilj svim školama u bolnicama na teritoriju Republike Hrvatske omogućiti moderno školovanje kroz sljedeće tri godine. - kazao je Darko Marjanović, Predsjednik RC Zagreb 1242.

Humanitarna akcija je provedena isključivo vlastitim snagama RC Split Novi i RC Zagreb 1242. Sufinancirana je od strane Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a izniman doprinos akciji je pružio švicarski koorporativni ured Erika Schwarz Stiftung.