RC Split Novi pokrenuo Zakladu “Val dobrote” namijenjenu pomoći najmlađima

Slika korisnika Jure Smajo
Jure Smajo 10 lipnja, 2019 - 08:39

Dana 30. svibnja 2019. godine Zaklada “Val dobrote” (puni naziv Zaklada “Val dobrote – Rotary klub Split Novi) svečano je započela sa svojim radom. Ponosni osnivači, tj . članovi Rotary kluba Split Novi, kao svrhu zaklade su odabrali pomoć djeci i mladima s posebnim naglaskom na pružanje pomoći prijevremenoj rođenoj djeci i komplikacijama s kojima se ista susreću.

RC Split Novi aktivno od 2008. godine vodi brigu o najmlađima u splitsko-dalmatinskoj županiji. Nakon dugogodišnje suradnje s Klinikom za dječje bolesti Kliničkog bolničkog centra Split (KBC-a Split) koja je u konačnici rezultirala s priznanjem odjelu da su postali “Klinika-prijatelj djece”, a čemu su značajno pridonijele vrijedne donacije Kluba u iznosu preko milijun kuna kroz razne projekte, RC Split Novi je odlučio osnovati vlastitu zakladu kako bi dodatno zaokružio svoje djelovanje i nove humanitarne akcije podigao na višu razinu.

- S obzirom da smo kao Udruga u našoj županiji u protekloj kalendarskoj godini prikupili najviši iznos materijalnih sredstava kroz akcije “Respirator” i “Moja učiteljica zove se Nada”, prepozali smo potrebu da osnujemo našu zakladu. Svrha zaklade je istovjetna djelovanju našeg Kluba, ali nas dodatno približava našim prijateljima rotarijancima i lokalnoj zajednici kako bismo mogli kontinuirano prikupljati sredstava za pomoć najpotrebitijima te kako bismo kroz vrijeme ostavili vrijednu zakladu našoj rotarijanskoj zajednici na koju se nadamo da ćemo svi zajedno biti ponosni. Mišljenja smo kako to rotarijanska zajednica, Grad Split, Dalmacija i cjelokupna Hrvatska zaslužuju, a da mi imamo znanja i entuzijazma da vam isto pružimo te od zaklade napravimo jednu predivnu priču koja će ispunjavati ponosom sve nas zajedno, a najbitnije pružiti djeci priliku da kvalitetniji život. Dragi prijatelji, pokrenimo zajedno val dobrote za naše najmlađe! – zaključio je Predsjednik Rotary kluba Split Novi i Upravitelj Zaklade “Val dobrote” dr. Josip Krnić, uz poziv rotarijancima da su dobrodošli biti prijatelji i podupiratelji zaklade te kako će o svemu biti pravodobno obaviješteni putem medijskih objava, društvenih mreža te putem dopisa u rotarijanskoj zajednici.

Prva dva humanitarna projekta Zaklade će biti orijentirana na nabavku respiratora i inkubatora za Kliniku za neonatologiju KBC-a Split te nabavka opreme za slijepu djecu u splitsko-dalmatinskoj županiji. Procijenjena vrijednost projekata je oko 800 tisuća kuna, a bit će realizirana tijekom rotarijanske godine 2019/2020 uz pomoć prijateljskih inozemnih Rotary klubova, kao i podršku Distrikta 1913 Hrvatska na čelu s Guvernerom Darkom Tipurićem koji aktivno podržavaju rad Kluba i zaklade zbog odličnih rezultata i uplata u Annual Fund The Rotary Foundationa. Uz čestitke javnih osoba, rotarijanaca, lokalne zajednice i našeg Distrikta, zaklada je započela sa svojim radom, a nama ne preostaje ništa drugo nego Rotary klubu Spit Novi zaželjeti puno uspješnih projekata kojim će vratiti osmijehe na lica naših najmlađih.