RC Karlovac Dubovec - projekt Dječji poligon u tri grada: Duga Resa, Karlovac i Ozalj

Slika korisnika Domagoj Lakoš
Domagoj Lakoš 27 travnja, 2021 - 11:31
Dječiji poligon u Karlovcu

Rotary klub Karlovac – Dubovac nastavlja s provođenjem projekta „Dječji poligon“ u tri grada: Dugoj Resi, Karlovcu i Ozlju. Poligon u amfiteatru u Dugoj Resi naslikan je u listopadu prošle godine.

U travnju ove godine završen je i drugi po redu poligonu, dječji poligon na Vunskom polju u Karlovcu. Nadamo se da će djeca skakutati i igrati se i na ovom dijelu Vunskog polja koji do sada nije bio toliko atraktivan.

Dugoreški umjetnici  Leonard Lesić i Mateja Boljar  i ovaj su put iskoristili motiv biljnog i životinjskog svijeta naših rijeka, u ovom slučaju rijeke Korane.

Dječji poligon je niz elemenata naslikanih na tlu koji tvore zanimljivu igru za razvoj senzo-motoričkih vještina djeteta. Tematika poligona je vezana uz rijeke te biljni i životinjski svijet u rijekama koji će se idealno uklopiti uz predviđene lokacije pored rijeke Mrežnice, Korane i Kupe u sva tri grada koja „žive“ na svojim rijekama.

Projekt Dječji poligon se radi u suradnji s gradskom upravama sva tri grada te je Rotary klub Karlovac – Dubovac izuzetno zahvalan što su Gradovi prepoznali vrijednost ovog projekta i podržali naš klub vezano uz odabir lokacija koje su prikladne za nesmetanu dječju igru.

Financijska sredstva i izvođenje radova će u cijelosti osigurati Rotary klub Karlovac – Dubovac.

Ovaj put smo odlučili napraviti nešto korisno i zabavno za djecu, te su komentari mještana koje smo zatekli pored poligona samo pozitivni, te su se djeca već okušala u skakutanju po poligonu (i ne samo djeca, već i odrasli).

U svibnju ove godine biti će oslikan i treći po redu poligon, dječji poligon u Ozlju.