RC Karlovac Dubovec poklanja fontanu za piće na Vunskom polju

Slika korisnika Domagoj Lakoš
Domagoj Lakoš 26 travnja, 2021 - 13:52

Rotary klub Karlovac – Dubovac je krajem ožujka ove godine završio dugo iščekivani projekt postavljanja fontane za piće na Vunsko polje.

Predsjednik kluba Stjepan Basar objasnio je faze projekta: „Početkom ožujka počeli smo s radovima na instalaciji kanalizacije, izvedbi priključka na gradski vodovod i izvedbi betonskih radova, te zemljanim radovima, a krajem ožujka završili s postavljanjem fontane za piće, opločnika i uređenjem okoliša oko fontane.

Svemu tome, prethodila je papirologija, odnosno izrada projekta i tehničkog rješenja te dobivanje posebnih uvjeta i uvjeta priključenja za zahvat od Vodovoda i kanalizacije te dobivanjem suglasnosti za početak izvođenja radova od Grada Karlovca.

Željeli smo postaviti fontanu do Uskrsa i to smo ostvarili na što smo jako ponosni. Zahvaljujem se svim članovima rotary kluba Karlovac - Dubovac koji su vjerovali u ovaj projekt i bili uporni te svojim volonterskim radom uspjeli realizirati ovaj projekt, kao i svim donatorima koji su nam pomogli da fontana napokon zaživi.“

Tajnica kluba Marina Salopek Kasunić kaže da je jedan od najvažnijih ciljeva rotarija poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici, te da se Rotary klub Karlovac – Dubovac trudi realizirati različite projekte i aktivnosti za dobrobit svih građana. Naglasila je: „Raduju nas pozitivne reakcije građana koji su prepoznali trud, upornost i zalaganje članova Rotary kluba Karlovac – Dubovac. Posebni veseli to što svaki puta kada se prođe Vunskim poljem neko dijete pije vodu ili toči svoju bočicu što ukazuje da je potreba za fontanom bila velika. Fontana je postala mjesto susreta jer je na središnjem dijelu polja a pored je nacrtan i dječji poligon na kojem djeca veselo igraju školicu.“

Rotary klub Karlovac – Dubovac i Grad Karlovac će ovih dana potpisati Ugovor o darovanju fontane Gradu Karlovcu kojem se fontana daje na održavanje i daljnju brigu gradu.

Karlovac, travanj 2021.