Prijave za postdiplomski studij –UNESCO-IHE u Nizozemskoj

Slika korisnika RotaryHR Administrator
RotaryHR Admini... 17 ožujka, 2014 - 07:55

Rotary International i UNESCO-IHE Institut u Nizozemskoj sklopili su partnerski ugovor kako bi povećanjem broja  školovanih stručnjaka na području vodnog inženjeringa i gospodarstva, zašite okoliša, odvodnje i upravljanjem sustava zaštita voda pomogli zemljama u tranziciji da implementiraju znanja i iskustva na području voda.

Kroz navedeno partnerstvo Rotary International dati će pomoć svim distriktima kao i rotary klubovima za izbor i sponzoriranje 16 stipendija za cjelokupni studij pojedinačne vrijednosti 25.000 €ura koje trebaju pokrivati troškove postdiplomskog programa u trajanju od 18 mjeseci, za što je sličan program predviđen i ove godine.

  Službeni početak natječaja za prijavu studenata za postdiplomski studij na temu voda očekuje se uskoro, a prema najavi trajati će zaključno do 15. svibnja 2014. Stoga, Distrikt poziva sve rotary klubove da iskoriste ovu prigodu i predlože svoje kandidate za ovo atraktivno i svjetski priznato školovanje. Isto tako, vizija je da se potencijalni student nakon dovršetka studija uključi u program svojeg rotary kluba koji ga je podržao u stipendiranju. Na nivou Distrikta postoji jedan kandidat  pa ukoliko klub u ovom trenutku nema prijedlog za svojeg stipendistu, a djelovanje kluba usko je vezano za fokusno područje voda , kao što je to RC Medvedgrad i RC Krapina, te je klub voljan podržati stipendistu koji ispunjava uvjete, molimo da se odmah obratite Odboru TRF-a. Isto tako, ako klub ima svojeg stipendistu kojeg podržava, obratite se Odboru TRF-a radi poduzimanja svih daljnjih aktivnosti u svezi prijave na natječaj.