Predstavnici Rotary Cluba Split kod nadbiskupa Barišića

Slika korisnika RotaryHR Administrator
RotaryHR Admini... 18 ožujka, 2014 - 08:00

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić primio je u ponedjeljak 10. ožujka 2014. godine u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, predstavnike Rotary Cluba Split. Prof. dr. Zoran Đogaš, mr. Pero Perišić, doc. Jerko Rošin i prof. dr. Ivan Urlić predstavili su ocu nadbiskupu mnogobrojne aktivnosti i projekte Rotary Cluba te izrazili želju za suradnjom s nadbiskupijom.

Tijekom razgovora dotaknute su teme ljudskih i kršćanskih vrednota, osobito braka i obitelji, a bilo je govora i o zabrinjavajućoj demografskoj slici Hrvatske. Saslušavši predstavnike, nadbiskup je pohvalio njihove inicijative na polju općega dobra, osobito u područjima  pogođenima krizom ljudskosti koja generira tolike osobne, obiteljske i društvene poteškoće.

Naglasio je da je svima nama, čovjek i opće dobro, ne samo zajednički nazivnik već i široko polje susreta i dijaloga, pa i zajedničkog djelovanja. Na kraju susreta predstavnici Rotary Cluba nadbiskupu su darovali medalju Rotary Cluba Split i umjetničku sliku Mile Skračića.

Napisala  Kristina Bitanga