Održan tradicionalni Božićni bal RC Split

Slika korisnika Jure Smajo
Jure Smajo 30 prosinca, 2018 - 11:18

Tradicionalnim Bozićnim balom u hotelu Le Meridien Lav, Rotary Club Split zaokružio je još jednu uspješnu godinu djelovanja koju je obilježio veliki humanitarni projekt "Zajedno za najmlađe". U dobrom raspoloženju, uz brojne uzvanike, goste i prijatelje iz bliskih klubova, splitski su rotarijanci sumirali do sada učinjeno. 

Uspjehu bala svoj su doprinos dali i članovi rotarijanskog zbora pod ravnanjem Jerka Rošina, Bravo bend je zaslužio još jedan "bravo" od rasplesanog društva, bogata lutrija donijela je sretnicima vrijedne nagrade, u rasponu od grafike Matka Trebotića i slike Tisje Kljaković- Braić do televizora i nagradnog putovanja, a cijeli se program, uz bogatu trpezu, besprijekorno odvijao zahvaljujući šarmantnoj voditeljici Editi Lučić Jelić. Sve to ponukalo je guvernera Darka Tipurića da se nakon bala zahvali aktualnom predsjedniku RC Split Slobodanu Aničiću na izvrsnoj organizaciji i ugodnom druženju.

No, vrhunac  večeri, kao i svake godine, bio je rezime aktualne humanitarne akcije koja je u 2018. posvećena djeci, i to onoj kojima je pomoć najpotrebnija. Cilj projekta „Zajedno za najmlađe“ je prikupljanje novca za opremanje laboratorija pri klinici za dječje bolesti splitskog KBC-a. Budući je ovaj projekt Global Grant Rotary klubova Split, Solin i Kaštela, sakupljeni novac biti ce višestruko multipliciran, s planiranim konačnim iznosom većim od 100 000 dolara. 

Stoga su se splitski rotarijanci prisjetili i prvog dobrotvornog koncerta održanog početkom studenoga u rasprodanom amfiteatru Medicinskog fakulteta uz sudjelovanje Petra Graše i Zorice Kondže, čiji je cjelokupni prihod otišao u fond akcije "Zajedno za najmlađe". Posebno svečan trenutak na balu bilo je uručivanje zahvalnica od strane sva tri rotarijanska kluba onim članovima koji su se posebno istakli u organizaciji medijski odlično popraćenog događaja. 

U ovom kontekstu treba istaknuti i poseban doprinos akciji poznatog slikara Matka Trebotića koji je zajedno sa svojim Rotary clubom Split i "Slobodnom Dalmacijom" organizirao prodaju svojih grafika u podrumu Dioklecijanove palače. Ostvareni prihod podebljat će konto projekta "Zajedno za najmlađe"