Ledeni medvjedići i sklupture od leda za End Polio Now

Slika korisnika Ljiljana Trstenjak
Ljiljana Trstenjak 24 prosinca, 2018 - 14:57

Rotary Club Varaždin 1181, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina, Gradskim muzejom Varaždin, Udrugom veterana 7. Gardijske brigade „Puma“, Udrugom „Plavo srce“ i tvrtkom ICE PRODUCT organizirao je u subotu, 22. prosinca, cjelodnevno događanje u atriju varaždinskog Starog grada pod nazivom "Ledeni medvjedići uz plavo srce Varaždina".

Jedinstveni događaj takvog tipa u Varaždinu omogućio je posjetiteljima da uživo vide kako se na licu mjesta stvaraju sklupture od ledenih blokova koje su u umjetnička dijela oblikovali mladi umjetnici Lila Herceg, Ivan Mladenović i Mihael Štebih. Osim polarnih atrakcija, prisutni su mogli vidjeti i Polar Light Show – svjetlosnu atrakciju, a ovo je zimsko druženje bilo primjereno i najmlađima i to kroz posebnu radionicu za djecu.

Sklupture izrađene na licu mjesta bile su 'posvojene', a novac prikupljen akcijom uplaćen je u najveći Rotary projekt na svijetu, „End Polio Now“.

Akciju su podržali i pripadnici Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“ koji su na varaždinskoj tržnici dijelili porcije ribica i skupljali donacije koje su također uplaćene u „End Polio Now“ fond.

Cijelodnevno je druženje završilo u podrumskoj sceni „Zvonimir Rogoz“ u varaždinskom HNK uz rock koncert u organizaciji „Puma“.