ICC Forum u sklopu Distikne konferencije u Puli

Slika korisnika Tina Smilović Peruza
Tina Smilović Peruza 22 svibnja, 2019 - 10:00

Na ovogodišnjem ICC Forumu, održanom 10. svibnja u sklopu Distriktne konferencije u Puli, imali smo čast ugostiti Johna Germa, Past Rotary International Presidenta, koji nas je podsjetio na upozorenje Kofia Annana kako će se sukobi u budućnosti voditi oko pristupa čistoj vodi. Osim njega, u dikusiji o pitanju voda i definiranju budućeg djelovanja ICC-a u Hrvatskoj nam se pridružio i Cos Ovidiu, Chair of ICC Executive Council , Peter Adler, District 1910 Governor 2020/21, Peter Slavik, District 2240 Governor 2018/19, Otakar Vesely, ICC National Coordinator, Vladimir Matić District 2483 Governor i Daniko Ljevanić, District 2483 Governor Nominee.

Nakon pozdravnih govora, održane su četiri radionice na temu održivog gospodarenja vodama u regiji, na kojima su sudionici uz pomoć mentora (Cos Ovidiu, Nikica Daraboš, Peter Adler i Dagmar Radin) definirali smijer održivog razvoja voda na koji će biti usmjereno djelovanje ICC-a Hrvatska u budućem razdoblju.

Također, nastavili smo tradiciju pa smo ICC obitelji u Hrvatskoj dodali dva nova člana. Ove smo godine svečano potpisali sporazum Hrvatska-Rusija, s prijateljicama Yuliom Andozhskayaom, President of RC SPb Neva te Marinom Drobyshevom, za koji je zaslužan prijatelj Vladimir Bulić iz RC Kaštela. Osim toga, potpisali smo i sporazum Hrvatska-BiH s prijateljem Nedžadom Pirićem, BiH ICC Coordinatorom, za čije je potpisivanje zaslužan prijatelj Adam Džanić iz RC Nova Gradiška. Svečanosti potpisivanja novih sporazuma pridružio se i naš guverner Darko Tipurić.