ICC aktivnosti - ICC koordinacija Hrvatske i Slovenije

Slika korisnika Tina Smilović Peruza
Tina Smilović Peruza 27 studenog, 2018 - 20:49

U listopadu su u Ptuju u Sloveniji održani Prvi sastanak ICC koordinacije Hrvatske u 2018/2019 godini te zajednički sastanak ICC koordinacija Hrvatske i Slovenije s temom Inter-regionalni projekt Drava.

Osim članova ICC koordinacije skupu su nazočili i predstavnici Rotary klubova iz gradova uz tok rijeke Drave i pritoka.

Tijekom sastanka ICC koordinacije Hrvatske  predstavljene su nove aktivnosti vezane uz osnivanje novih ICC odbora za Italiju/RC Rijeka, Rusiju/ RC Kaštela, Koreju/RC Zagreb International, Makedoniju/RC Zagreb Centar, Bosnu i Hercegovinu/RC Bjelovar, Češku i Slovačku/RC Zagreb Zrinjevac, Belgiju/RC Zagreb Metropolitan, Južnoafričku Republiku/RC Rijeka Sveti Vid i Kanadu/RC Zagreb Zrinjevac.

Postavljen je cilj da se sporazumi o uspostavi ICC suradnje s novim državama potpišu tijekom odvijanja Districtne konferencije u Puli, 10. svibnja 2019.

Naime, tog će dana biti održan internacionalni ICC forum “Scaling up Understanding” gdje se očekuje dolazak predsjednika Izvršnog odbora ICC RI Cos Ovidiu iz Rumunjske te ostalih članova odbora iz Rusije, SAD-a, Južnoafričke republike i više država Europe.

Upućen je prijedlog hrvatskim klubovima da s prijateljima iz drugih država osnivaju Twin klubove, da se potiču hrvatski Rotarijanci na posjete sastancima stranih klubova u inozemstvu, te da se jave koordinatoru ili voditeljima pojedinih ICC odbora radi sudjelovanja u radu ICC koordinacije.

U drugom djelu druženju su se pridružili članovi slovenske ICC koordinacije te smo razgovarali o Inter-regionalnom projektu Drava. Ispred slovenske strane govorili su Andreja Richter/ICC koordinator te Edi Stropnik/PDG, dok je s hrvatske strane ideju projekta suradnje Rotary klubova obih država uz rijeku Dravu predstavio ICC koordinator Nikica Daraboš/RC Varaždin 1181.

Osnovan je zajednički Odbor projekta na čelu kojeg je s hrvatske strane Domagoj Vukovic/RC Zagreb International, inače novi voditelj ICC odbora sa Slovenijom, dok su članovi Darko Marković/RC Ludbreg, Ivica 

Kruhoberec/RC Varaždin jug, Anđelko Švaljek/RC Krapina, Juraj Arambašić/RC Osijek, a pozivaju se na sudjelovanje i predstavnici klubova Varaždin, Prelog, Čakovec, Osijek JSS te Virovitica u osnivanju.

Sadržaj projekta činit će zajednička aktivnost Rotarijanaca obih država vezane uz rijeku Dravu iz domene ekologije, kulinarstva, prometa, sporta, kulture, energetike i gospodarstva, od kojih će Odbor projekta odabrati jednu akciju radi realizacije u prvoj polovici 2019.godine. Druženje je nakon sastanaka nastavljeno u vinogorju Jeruzalem.

Slijedeći sastanak hrvatske ICC koordinacije je zakazan za subotu 26.1. 2019. u 11.00 sati na lokaciji u susjednoj Srbiji, kada će se u dogovoru sa srpskom ICC koordinacijom razgovarati o temi Inter-regionalni projekt Dunav. 

Nakon sastanka u Srbiji planirano je cjelovečernje druženje članova hrvatske ICC koordinacije (s mogućnošću noćenja) u objektu Iločki podrumi, Ilok, Hrvatska.