Humanitarnim koncertom Martine Filjak RC Zagreb International omogućio stipendiranje bivših štićenika Doma za nezbrinutu djecu

Slika korisnika Silva Katušić Hećimović
Silva Katušić H... 7 svibnja, 2019 - 15:31

U nedjelju 5. svibnja 2019. u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu je održan humanitarni koncert naše najtraženije pijanistice u svijetu Martine Filjak koja je sama i članica Rotary kluba Zagreb International. Koncert „Opportunity2U – Renato i Matija“ održan je u korist bivših štićenika Doma za nezbrinutu djecu koji su sa navršenom punoljetnošću morali napustiti ovaj dom i bili prepušteni sami sebi. Prikupljena sredstva će omogućiti stipendiranje Matije i Renata – dva trenutna štićenika kluba te će otvoriti mogućnost pružanja pomoći i drugoj djeci iz domova za nezbrinutu djecu koja su u sličnoj situaciji. Danas su Matija i Renato dva sretna studenta na 1. godini studija.

Projekt „Opportunity2U“ RC Zagreb International je započeo 2018. god. i provodi se u suradnji s Caritasom. Cilj projekta je djeci bez roditeljske skrbi pružiti podršku u odabiru profesije, edukaciji i svakodnevnim životnim potrebama te na taj način omogućiti da jednog dana samostalno i sretno krenu u svoj život. Projekt „Opportunity2U“ nije elitistički, jer ne stipendira najbolje, već želi pružiti pomoć najpotrebitijoj djeci.

Martina je svojom emotivnom i energičnom interpretacijom glazbe Haydna, Bacha, Busonija, Liszta i Donizettija oduševila sve prijatelje koji su ovu nedjeljnu večer posvetili ovoj humanitarnoj akciji.  

Svima, a posebno Martini, zahvaljujemo od srca na podršci!