HUMANITARNI PROJEKT ROTARY KLUBA SISAK: ''Noć 100 večera''

Slika korisnika RotaryHR Administrator
RotaryHR Admini... 25 srpnja, 2018 - 01:00

''Noć 100 večera'' Rotary klub Sisak kontinuirano, od 2006. godine, organizira krajem rotarijanske godine kao  prigodu u kojoj  se svake godine članovi Rotary kluba Sisak sastaju s prijateljima i u ugodnoj atmosferi prikupljaju sredstva za različite namjene. Niz godina sredstva su bila usmjerena razminiranju područja uz sam grad Sisak (2006.-2010.), prikupljena su i  sredstva za Interni i Pedijatrijski odjel sisačke Opće bolnice ''Dr. Ivo Pedišić'' (2011.-2012., 2015.-2016.) s ciljem poboljšanja standarda pacijenata, ali i obnavljanja medicinske opreme. Također su prikupljana sredstva za Klub sjedeće odbojke Sisak i to za organizaciju međunarodnog turnira i nabavu sportske opreme (2013.-2014). Prošlogodišnja akcija bila je posvećena nabavi opreme sisačke ''Sobe čuda'' koju koriste djeca s razvojnim teškoćama, a ovogodišnja sredstva namijenjena su projektu ''Štićenici Doma za djecu Vrbina sa sisačkim rotarijancima Lijepom našom''. Cilj je bio prikupiti novčana sredstva kako bi se djeci osnovnoškolske dobi sisačkog doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućilo nekoliko edukativnih izleta, zajedno s odgajateljima i (sisačkim) rotarijancima. Planirani su izleti u Pulu (obilazak Amfiteatra i kupanje), Zagreb (ZOO vrt s edukacijom) i Karlovac (Aquatika – slatkovodni akvarij sa stručnim vodstvom) i Smiljan (Memorijalni centar ''Nikola Tesla'' sa stručnim vodstvom) tijekom školske 2018./2019. godine.

Interes za sudjelovanjem na ovoj donatorskoj večeri Rotary kluba Sisak svake godine je sve veći, pa smo i ove godine ponovo premašili brojku 100 (140) i zahvaljujući gostima prikupili značajna sredstva kojima ćemo, vjerujemo, u potpunosti ispuniti zadani cilj.

''Noć 100 večera'', uz izuzetan gastronomski doživljaj koji osigurava reputacija restorana Cocktail, prati i muziciranje poznatih sisačkih umjetnika, od kojih bismo izdvojili Kazališni bend i Lelu Kaplowitz, kao i Tihanu Herceg Ivšić i Damira Kukuruzovića.

Lana Vanić
Predsjednica RC Sisak 2018/2019
Sisak, 10. srpnja 2018.