Festival bicikla Samobor - Pedaliram i kuliram

Slika korisnika RotaryHR Administrator
RotaryHR Admini... 15 lipnja, 2013 - 08:00

FESTIVAL BICIKLIZMA je sportsko-turističko-kulturni projekt namijenjen širokom spektru korisnika od 7 do 77 godina. Zamišljen je kao niz različitih događanja koji u najširem smislu promoviraju sve što ima veze s biciklom i biciklizmom, a održava se u različitim terminima na području grada Samobora.

U sklopu festivala u nedjelju 9. lipnja održat će se i jubilarno 20. izdanje međunarodne MTB utrke Samobor u organizaciji Brdskog biciklističkog kluba Šišmiš iz Samobora.

Osim iznimno cijenjene utrke u međunarodnom svijetu cross-country biciklizma planirane su i popratne brojne aktivnosti koje započinju već u subotu 8. lipnja, a može se očekivati program koji će zabaviti i zainteresirati sve uzraste. Bit će tu različitih programa za najmlađe, poligoni, instalacije na temu biciklizma i održivog razvoja, likovne radionice, snimanje spotova, DJ i mnoge druge aktivnosti koje će na raznovrsan i zanimljiv način predstavljati ideju FESTIVALA BICIKLIZMA.
Kao poseban dan izdvajamo Biciklijadu koja će se održati u nedjelju 16. lipnja,(Rotary Club Samobor) a sve će ljubitelje bicikla povesti od prekrasnog samoborskog trga zanimljivom rutom u kojoj će uživati u prekrasnim prirodnim ljepotama, zdravom zraku i dobroj zabavi. Jer, pripremaju se mnoga iznenađenja za sve sudionike, s željom da se ideja o FESTIVALU BICIKLIZMA što dalje čuje i svaki sljedeći put okupi što više sudionika.

FESTIVAL BICIKLIZMA dugoročan je projekt koji će uz sport, u najširem smislu promovirati zdrav život, ekološku priču, afirmirati uporabu bicikla u svakodnevnom životu, potaknuti one ambicioznije na sportski biciklizam, a uz sve to dobro zabaviti sve sudionike svojim programom i kulturno turističkim vrijednostima grada Samobora. Projekt podržavaju Grad Samobor i Turistička zajednica grada Samobora.

I zbog svega toga: Pedalirajte i kulirajte na FESTIVALU BICIKLIZMA!