Donacije prikupljene na Vrganjijadi iskoristit će se za projekt opremanja STEM laboratorija za varaždinske srednjoškolce !

Slika korisnika Ljiljana Trstenjak
Ljiljana Trstenjak 15 studenog, 2018 - 12:55

Za manje od dva sata podijeljena je poznata delicija sjeverozapadne Hrvatske, jaja s vrganjima, koji su od 20 kilograma vrganja i 500 jaja pripremili kuhari restorana August uz pomoć članova RC Varaždin – Jug, koji su i ove godine na varaždinskom placu priredili Vrganjijadu, svoju već tradicionalnu dobrotvornu akciju.
Prikupljene donacije, kako je rekao predsjednik RC Varaždin - Jug Ivica Kruhoberec, iskoristit će se za projekt opremanja STEM laboratorija za varaždinske srednjoškolce, koji zajedno provode sva tri varaždinska Rotary kluba.
- Uvijek nas veseli doći na plac jer tu su naše akcije uistinu dobro prihvaćene,  što ne čudi s obzirom na svrhu. Dok smo ranijih godina donacije utrošili za kupnju opreme za varaždinske osnovne škole, sada se okrećemo srednjoškolcima, pri čemu računamo i na suradnju s klubovima iz drugih zemalja - rekao je predsjednik RC Varaždin te zahvalio na pomoći Podravci, hotelu Turist, restoranu August i Gradskoj tržnici, a posebno donatorima, među kojima je bio i zamjetan broj prijatelja iz drugih Rotary klubova.
Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar izjavio je kako Gradska tržnica uvijek rado podržava humanitarne akcije.
- Ova je manifestacija tradicionalna i održava se već dugi niz godina. Plac je okupljalište brojnih naših građana pa je stoga savršen za organizaciju događanja kojima je svrha prikupljanje pomoći potrebitima - rekao je Ciglar.

Tijekom Vrganjijade 2018. Tihomir Krpeta i Nikola Fođnar, članovi RC Varaždin Jug, primili su Wine Fellowship značke.