Docent Petar Drviš održao javno predavanje, u organizaciji RC Kaštela, o suvremenim mogućnostima dijagnostike i liječenja oštećenja sluha

Slika korisnika Jure Smajo
Jure Smajo 14 veljače, 2019 - 10:05

Doc. dr. sc. Petar Drviš, dr. med., pročelnik Odjela za audiologiju i bolesti uha Kliničkog bolničkog centra Split, održao je 06. veljače 2019. u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću javno predavanje pod nazivom „Kako vratiti izgubljeni sluh“ u organizaciji RC Kaštela. 

Kroz iscrpno predavanje docent Drviš upoznao je zainteresirane s građom uha, bolestima uha, vrstama oštećenja sluha, šumom u uhu, dijagnostičkim metodama, suvremenim metodama liječenja, mogućnostima korištenja slušnih pomagala, ugradnjom umjetnih pužnica, bukom kao jednog od uzroka oštećenja sluha te cijelim nizom činjenica iz ovog područja medicine.

Između ostalog, docent Drviš prezentirao je projekte i rezultate istraživanja hrvatskih liječnika iz ovog područja znanosti. Također, naglasio je važnost ranog  otkrivanja oštećenja sluha kod tek rođene djece, što se postiže neonatalnim probirom na oštećenje sluha kod sve novorođene djece u Republici Hrvatskoj, radi što ranijeg početka liječenja.

Nakon predavanja docent Drviš odgovarao je na pitanja iz publike. Preporučio je izbjegavanje buke, izbacivanje iz upotrebe pojedinih sredstava kojima se održava higijena uha te je preporučio pregled audiologa i ispitivanje sluha kod osoba s oštećenjem sluha.

Predsjednik Rotary kluba Kaštela Vladimir Bulić ovom je prigodom najavio nastavak organizacije stručnih predavanja različitih tema koje će za svoje sugrađane i druge zainteresirane organizirati kaštelanski Rotarijanci.