Distriktna konferencija Zadar

Slika korisnika Sanja Brkić
Sanja Brkić 25 svibnja, 2022 - 08:49

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije Covida, na zadovoljstvo svih prisutnih, distriktna konferencija održana je u živo u Falkensteiner Zadar 13-15.05.

Program je započeo u petak lijepom večernjim koktelom, te ugodnim rotarijanskim druženjem uz dalmatinsku klapu.

Subotnji program je započeo rano Skupštinom Rotaracta.

Službeni dio konferencije otvoren je izvođenjem hrvatske i Rotary himne.

Kratke pozdravne govore su održali predstavnici zadarskog Župana gdina Dukića, te Župana zadarske županije gdina. Longina.

Darko Tipurić. Regionalni Distriktni predstavnik Rotary Zaklade obratio se okupljenima uz inspirativno dijeljenje rotarijanskih vizija iz rakursa Regije i Zone.

Konferenciji su prisustvovali Charlote i Mikael Ahlberg, koji je bio RI Director I specijalni izaslanik Predsjednika Shekhara Mehte za ovu konferenciju. Charlote i Mikael su održali prezentaciju pod nazivom: “Serve to change lives”.

Guvernerka Trstenjak nas je u svom obraćanju provela kroz aktivnosti Distrikta u godini 2021-2022.

Iz Ukrajine nam se putem video linka obratio Sergei Zavadsky, koji nas je upoznao sa Rotary aktivnostima u Ukrajini, te internacionalnom Rotary pomoći koju Ukrajina dobiva u borbi za slobodu i mir.

Filip Orešković , Distriktni predstavnik za Rotaract nas je informirao o djelovanju Rotaracta u protekloj Rotary godini.

Članovi Rotary Kluba Zgareb Gornji Grad Marija Pujo Tadić i PE Ernest Vlačić su prisustvovali Predsjedničkoj konferenciji u Veneciji u ožujku. Dojmove I zaključke konferencije su prenijeli u prezentaciji pod nazivom: „Rotary, društvo i okoliš u harmoniji.”

Teuta Duletić Predsjednica Rotary Kluba Rijeka Novi val upoznala nas je sa novovalnim pristupom rotarijanstvu.

Tomislav Maravić, PDG je bio distriktni izaslanik na “Council of legislation 2022”, te nam je u svom obraćanju prenio sve novosti.

Mikael Alberg je održao izlaganje na temu: “State of Rotary”.

Guvernerka Trstenjak je u tišini uspjela ishodovati potvrde o originalnom datumu osnivanja za 6 klubova (Zagreb, Varaždin, Vinkovci, Vukovar, Dubrovnik, Slavonski Brod) čime sada svih 11 klubova osnovanih u periodu od 1929- 1937 ima službene certifikate. Isti su svečano uručeni predstavnicima klubova.

Potpisana je Povelja o suradnji između Distrikta 1913 te 4 talijanska distrikta. Potpisnik uz Guvernerku trstenjak je bio Alberto Barzano, DISC 2042.

Potpisan je i Sporazum o prijateljstvu između Club Terra di San Marco i Rotary Kluba Rijeka, a potpisnici su bili Alberto Cammarota i Marko Čičić Šain.

Službeni dio konferencije je obilježio najsvečaniji trenutak: primopredaja guvernerskog lanca. Guvernerka Trstenjak simboličnim je činom predala lanac budućem guverneru Ivanu Miškulinu. Ivan je prisutnim rotarijancima ukratko iznio svoju viziju za 2022-2023. godinu.

Na svečanoj večeri Guvernerka je dodijelila specijalna priznanja klubovima I pojedincima za zalaganje I aktivnosti u protekloj godini.

Sva Rotary druženja bude u nama veselje i motiviraju nas na nove akcije I služenje zajednici.

Do skorog viđenja!!