Charter Rotary kluba Zagreb Ilica

Slika korisnika Diana Mikloš
Diana Mikloš 18 ožujka, 2020 - 16:02

Jedan od važnijih događaja u 2020. godini za Rotary klub Zagreb Ilica svakako je bio charter s kojim su njegovi članovi ušli u jednu od najznačajnijih svjetskih zajednica čije je načelo služiti i pomagati.

Charter kluba Zagreb Ilica u svečanom ruhu i odličnom raspoloženju, u restoranu Lido, podržalo je preko 32 hrvatskih Rotary klubova.

Guverner Danijel Jozić obilježio je službeno ulazak kluba u zajednicu, u kojoj je svakom osobno čast biti, čestitavši od srca svakom članu uručivši mu značku Rotay kao simbol pripadnosti ovoj iznimnoj zajednici i dodao  kako s nestrpljenjem očekuje naša nova ostvarenja i rezultate koji će zaokružiti pozitivnu sliku i entuzijazam ovako mladog kluba.

Ovo znajčajno obilježavanje ulaska u zajednicu, našeg relativno mladog kluba, koji je odlučio svim snagama ujediniti poduzetne i požrtvovne ljude, te i sama proslava okupila je stotinjak gostiju, članova Rotary zajednice od koji su neki po prvi put, 27. ožujka, imali priliku upoznati se sa odlikama svojih novih prijatelja koji će s veseljem doprinijeti oplemenjivanju Rotary zajednice i novim aktivnostima nesebično pomoći potrebitima.

Upravo sa svojim planiranim projektima, pokušati ćemo nadići sami sebe i svaki puta iznova rušiti nevidljive granice ljubavi, a projekt koji pripremamo biti će čisti primjer istoga.

Naime, akcija koju smo već započeli pod nazivom Srce srcu, primjer je aktivnosti u kojoj sakupljamo novac za instrumente dječje kardio kirurgije u KBC Rebro i skojom ćemo nastaviti i u budućnosti.

Kako bi smo sve zaokružili i punim jedrima zapolvili prema ostvarenju svojih ideja i planova svakako će nam pomoći, kako su svesrdno pomogli i u ostvarivanju Zagreb Ilice, asistent iz kluba Sljeme Boris Blažević te kum iz Kaptol kluba Stipica Baljkas.

Važno je uvijek misliti na one koje nemaju dovoljno, stoga nam je drago da nekome možemo uljepšati dan ili omogućiti nešto neophodno. Želimo i trebamo biti ovdje jedni za druge i kroz svoj posao i kroz stvaranje u Rotary zajednici davati i nesebično dijeliti s drugima.