CHARTER Rotary Cluba Split 305

Slika korisnika Hrvoje Bašić
Hrvoje Bašić 16 lipnja, 2023 - 13:38

Zašto nosi ime „Split 305“ pitate se? Pa zato jer se 1. lipnja te davne godine 305. godine rimski car Dioklecijan uselio u svoju palaču iz koje je izrastao naš grad.

Osnivačka večera okupila je ugledne goste iz lokalne zajednice, mahom Rotarijance, kao i brojne druge goste koje podržavaju humanitarne inicijative.

Rotary Club Split 305, dio globalne mreže Rotary International, osnovan je s ciljem promicanja humanitarnog rada, međunarodne suradnje i promicanja visokih etičkih standarda, kojima se divio i Sv. Ivan Pavao II. Ova svečana prigoda označava formalno priznanje RC Split 305 od strane Rotary International i službeni početak njihovog rada.

Večera je bila obilježena toplim riječima i inspirativnim govorom guvernera hrvatskog distrikta, prijatelja Ivana Miškulina, koji je članovima novog splitskog kluba poželio sreću i uspjeh u budućem radu, uz želju da kao mladi ljudi zaista da budu promjena koju žele vidjeti svom društvu.

Miran Podržaj, prvi predsjednik Rotary Cluba Split 305, istaknuo je kako je cilj kluba pridonijeti razvoju grada Splita i okolnih područja kroz provođenje humanitarnih projekata i podršku mladima u ostvarivanju njihovih potencijala.

Rezultat zajedničke vizije

"Osnivanje Rotary Cluba Split 305 je rezultat zajedničke vizije nas članova koji smo proizašli iz Rotaract kluba Split, s željom da nastavimo služiti našoj lokalnoj zajednici. Kroz suradnju s lokalnim partnerima i zajednicom, želimo podržati obrazovanje, zdravlje i druge važne segmente razvoja naše zajednice", istaknuo je Podržaj te se posebno zahvalio svima koji su im pomogli na njihovom putu osamostaljenja.

Prisutnima su se također obratili i uručili prigodne darove; Tihomir Rađa, predsjednik kumskog Rotary kluba Split i njegov klupski prijatelj Šime Jozipović u ulozi kuma novog kluba, kao i predstavnik Rotary kluba Zagreb, Petar Drviš.

Minutom šutnje odana je i počast preminulom prijatelju Juroslavu Buljubašiću, jednom od osnivača najstarijeg splitskog Rotary kluba, RC Split.

Inače, ovaj novoosnovani klub okuplja gotovo 30 mlađih članova iz različitih područja: od medicine i znanosti pa do poduzetništva i građevinarstva.

Za više informacija o Rotary Clubu Split 305, posjetite njihovu službenu stranicu na linku.