Akcija "Vlak prijateljstva Solin-Vukovar"

Slika korisnika Mario Radić Filipović
Mario Radić Fil... 30 lipnja, 2022 - 20:13

RC Solin je uspješno završio ovu rotarijansku godinu projektom "Vlak prijateljstva Solin - Vukovar " .Vođeni krilaticom "Rotary nagrađuje izvrsnost" ,u suradnji s RC Vukovar 1932 omogućili smo djeci vaterpolo kluba Vukovar( 2004.-2008.godište) 7 dana aktivnog odmora na moru. Desetoro djece i njihov trener Krešo Musulin bili su naši gosti od 20.-27.6. .Smješteni u apartmanima Lavica u Podstrani ,neposredno uz more,imali su prigodu za plivačke treninge ,druženje i odmor.Za edukativni dio pobrinuli su se domaćini uz svesrdnu podršku brojnih pojedinaca i udruga. Uz vođeni razgled Splita i Salone,mladi Vukovarci obišli su i Marjan zahvaljujući entuzijazmu ekipe iz Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan, a ljubazno su ugošćeni i od strane načelnika Podstrane,dok je gradonačelnik Solina omogućio prigodne suvenire koji će ih dugo podsjećati na posjet našem gradu i okolici.

U sportskom dijelu,uz treninge na bazenu na Zvončacu,mladi vaterpolisti su odigrali 3 utakmice sa svojim kolegama iz VK Jadran, za što se posebno zahvaljujemo njihovom treneru Borisu Popoviću. Bilo je prigode i za picigin na Bačvicama,a trojica momaka su čak sudjelovali i na plivačkom maratonu u Podstrani i odnijela nekoliko medalja.Za medijsku prisutnost pobrinula se naša vrijedna Paola koja je napravila lepršavi intervju s trojicom naših gostiju za Radio Dalmaciju.Zadnjeg dana prije puta podružili smo se uz roštilj koji su za naše Vukovarce pripremili Maja,Ivica i Mario,uz podršku domaćina Dražena i njegove vrijedne supruge Sanje ,koja se i inače svakog dana brinula da momcima dan započne s bogatim doručkom. Pomoć nam je pružila i prijateljica Davorka iz RC Vukovar koja je bila u pratnji djece .Uručenjem prigodnih suvenira iskazali smo zadovoljstvo i zahvalnost jedni drugima.Mi solinski rotarijanci ponosni smo da smo povezali Vukovar i Solin , i da se ovaj projekt na inicijativu dvojice predsjednika ,Maria i Željka, i uz svesrdnu podršku prijatelja Danijela ,uspješno i proveo.

Zato veliko hvala svim onim prijateljicama i prijateljima iz naša dva kluba RC Solin i RC Vukovar 1932 koji su utkali svoj rad,vrijeme ,želju i entuzijazam kako bi izvrsnim vaterpolistima iz Vukovara omogućili ugodan boravak u Dalmaciji.

Posebno se zahvaljujemo i prijateljskim klubovima RC Split, RC Split Plus,RC Split Novi,RC Kaštela i E-clubu Hrvatska, koji su pružili prijateljsku ruku i svojim donacijama pomogli da realiziramo ovaj zahtjevni projekt.U nadi da će ovaj "Vlak prijateljstva" postati tradicionalan,željno očekujemo novu grupu djece idućeg ljeta ! Hvala svima!