44 ROTARY KLUBA IZ HRVATSKE U ZAJEDNIČKOJ HUMANITARNOJ AKCIJI DONIRALI 20.000 VIZIRA U 66 BOLNICA

Slika korisnika Dijana Najjar
Dijana Najjar 21 travnja, 2020 - 15:47

Čak 44 Rotary kluba iz Hrvatske sudjeluju u zajedničkoj humanitarnoj akciji kojom se proizvode, distribuiraju i dostavljaju  zaštitni viziri za medicinsko osoblje u 66 bolnica i drugih institucija širom Hrvatske. Rotary klubovi su brzom međuklupskom koordinacijom prikupili sredstva za izradu vizira te organizirali njihovu proizvodnju, distribuciju i dostavu, a u akciji im se donacijama priključili i građani.

Donacijom zaštitnih vizira Rotary ima za cilj omogućiti sigurnije uvjete rada liječnicima i zaštititi sve zdravstvene djelatnike, jer samo ako su zdravi oni mogu pomoći svima ostalima u vrijeme pandemije virusa COVID-19. Viziri su testirani u hrvatskim bolnicama i pokazali su se izvrsnima u zaštiti medicinskog osoblja od zaraze virusom COVID-19.

Akcija, osim što pomaže medicinskom osoblju, potiče domaću proizvodnju i zadržavanje radnih mjesta. Viziri se proizvode u dvama hrvatskim poduzećima, u Samoboru i Novoj Gradiški. U protekla 22 dana, donirano je preko 20.000 zaštitnih vizira, a akcija se nastavlja dalje.

„Zaštitni viziri su velika pomoć u obavljanju našeg posla, povećavaju sigurnost u radu i sprječavaju širenje pandemije“ izjavila je doc.dr.sc. Jelena Popić iz Kliničke bolnice Merkur. “U ovim teškim vremenima zajedništvo i solidarnost će nam pomoći da što prije prebrodimo krizu i nastavimo dalje sa životom, stoga pozivamo i sve ostale zainteresirane da nam se pridruže u sličnim akcijama koje rotarijanci i svi drugi provode širom Hrvatske”,  naglasili su prof.dr.sc. Darko Tipurić i dr. Hrvoje Kenfelj, guverneri hrvatskog Distrikta za 2018-19 i 2020-21 godinu.