1. RADIONICA “SLUŽENJE PROFESIJOM” u Distriktu 1913 - Hrvatska

Slika korisnika Damir Skelin
Damir Skelin 9 listopada, 2018 - 19:28

RADIONICA “SLUŽENJE PROFESIJOM” OKUPILA STRUČNJAKE RADI SLUŽENJA ZAJEDNICI

Zagreb, 4. Listopada, 2018. - Uvažavajući međusobnu snagu kao temelj opstojnosti jedna je od egida najraširenijeg međunarodnog udruženja osoba iz stručnog i poslovnog života koja se posvećuje humanim ciljevima – Rotary organizacije. .
Kao vodeći ljudi u svojim poslovima i profesijama, članovi organizacije mogu unaprijediti visoke etičke standarde postavljanjem pozitivnog primjera u svojoj zajednici. Upravo su tu snagu odlučili iskoristiti u svojim nastojanjima u rješavanju problema i potrebama društva, a o važnosti služenja profesijom govorili su na jučer održanoj radionici “Služenje profesijom” u organizaciji Odbora za služenje profesijom, Rotary Distrikta 1913, u dvorani Hrvatske obrtničke komore.
“Sinergijom dva glavna stupa Rotary organizacije, prijateljstvom i dobročinstvom, kroz profesionalno udruženje u mogućnosti smo, ali i dužni iskoristiti socijalni kapital u svrhu pomoći zajednici” istaknuo je prof. dr. sc. Darko Tipurić, guverner Distrikta 1913.
Istaknuti rotaryjanci poput Sandre Tipurić, studentice medicine, Lane Lovrenčić Butković, docentice na Građevinskom fakultetu, Marize Katavić, sveučilišne profesorice u mirovini, Ive Šulentić, televizijske i radijske voditeljice i Nenada Bakića, investitora i poduzetnika istaknuli su na radionici neke pozitivne primjere postojećih projekata te iznijeli ideje za budućnost. 
“Služenje profesijom nije filozofija, to je način života. Nesebičnim dijeljenjem stečenih znanja i vještina moguće je nadahnuti druge u procesu volontiranja da služe zajednici što je jedan od osnovnih razloga postojanja Rotaryja”, istaknula je Ana Zovko, direktorica Projekta za transformaciju, HT te predsjednica Odbora za služenje profesijom.