Zagreb Gornji Grad

Adresa
Ulica Kneza Branimira 29
Canopy by Hilton Zagreb
10000 Zagreb
Charter: 
ponedjeljak, 25 siječnja, 2021
Tip kluba: 
Rotary klub
OIB: 
04641178901
Matični broj: 
5415039
IBAN: 
HR5824020061101031919
Sastanci
Canopy by Hilton Zagreb - City Centre, Ul. Kneza Branimira 29, 10000, Zagreb
Utorkom 19-21
Detaljnije o klubu: 

U rotarijanskoj godini 2021/21. pod geslom Rotary otvara prilike!, 25. siječnja 2021. zaprimljena je povelja Rotary Internationala o osnivanju Rotary kluba Zagreb Gornji Grad, čime svoj rotarijanski put započinje dvadeset prijatelja i prijateljica iz različitih sfera poslovnog života, koje sve povezuje zajednička želja za stvaranjem novih vrijednosti društvu, okupljeni u misiji njegovanja i razvijanja temeljnih načela rotarijanstva, humanitarno djelovanje i druženje ističu se na prvom mjestu. Svečani Charter kluba održan je 21. listopada 2021. uz prisustvovanje 35 predstavnika različitih Rotaract i Rotary klubova.

Klupsko je članstvo predstavljeno kroz dobro uravnoteženi balans, počevši od udjela novih rotarijanaca u odnosu na one postojeće, šireg dobnog raspona i heterogene strukture zvanja. Naša raznolikost u isto vrijeme predstavlja naše snage, a misija potaknuta željom za njegovanjem i razvijanjem temeljnih vrijednosti rotarijanstva kroz humanitarno djelovanje naših članova i prije osnutka kluba, a danas i svih članova novog, mladog kluba naša je zvijezda vodilja.

Klub aktivno djeluje u raznim smjerovima, a posebno se ističe suradnjom s drugim klubovima Distrikta 1913. Radujemo se zajedničkom djelovanju, druženju i služenju u vibrantnom okruženju, i spremni smo na nove izazove koje ova nadolazeća nikako manje izazovna vremena stavljaju pred nas. Vibrantno različiti, ujedinjeni u idejama stvaramo bolju budućnost.

Popis akcija i projekata:

Kada je u pitanju sudjelovanje u projektima humanitarnog služenja zajednici, već se neposredno po svom osnutku klub uključio u distriktni projekt ‘Rotary za budućnost – Humanitarnu akciju stipendiranja učenika na potresom pogođenom području’, zatim kroz akciju Rotary kluba Zagreb International za pomoć potresom pogođenih područja Siska i Petrinje kroz kupovinu vina Škrlet od Vinarije Marinčić za svečani Charter, te akciju End Polio gdje je cjelokupan iznos prikupljen na svečanom Charteru doniran u Polio fond.

Posebno smo kao članovi motivirani doprinijeti svojim djelovanjem održivom razvoju i jačanju prije svega matičnog distrikta 1913, no u isto vrijeme kao ‘jedna mala kap’ sudjelujemo u tkanju globalne Rotarijanske zajednice.