Zagreb Donji Grad

Adresa
Mlinovi 28
10000 Zagreb
RIID: 
87138
Charter: 
petak, 27 studenog, 2015
Tip kluba: 
Rotary klub
OIB: 
14165810157
Matični broj: 
21011699
Sastanci
Restoran Okrugljak, Mlinovi 28, 10 000 Zagreb
Četvrtak, 19:30
Detaljnije o klubu: 

Rotary Club Zagreb-Donji Grad osnovan je 2015. godine kao klub mladih i perspektivnih profesionalaca, koji su se željeli priključiti Rotary organizaciji s namjerom služenja zajednici i stjecanja prijateljstva s raznovrsnom skupinom ljudi.

Cilj rada našeg kluba jesu služenje za dobrobit onih koji su imali manje sreće od nas, što predstavlja našu odgovornost i način da vratimo zajednici jedan dio privilegija koje uživamo.

Pokretač osnivanja našeg kluba je RC Zagreb Kaptol, a kum našeg kluba je ugledni liječnik g. Mislav Jelić.Iako smo relativno mladi klub, kroz ovih skoro osam i pol godina postojanja, postigli smo puno uspjeha u ostvarenju naših ciljeva, i stekli smo prijateljstva s ljudima s kojima se inače ne bi imali prilike susresti.

Članovi našeg kluba dolaze iz svih društvenih i poslovnih sfera. Oni su liječnici, stomatolozi, odvjetnici, menadžeri, ekonomisti, bankari, gospodarstvenici, inženjeri i političari. Sve to čini naš klub jednu izuzetnu i zanimljivu zajednicu koja raste i razvija se.Nalazimo se redovito u zagrebačkom restoranu „Okrugljak“ u maloj kućici koja ima posebnu atmosferu i postala je naš svojevrsni drugi dom, u kojem se nerijetko nakon službenog rada ostanemo družiti do kasnih sati.

U 2020. godini naš je klub sponzorirao osnivanje ROTARACT kluba Zagreb-Donji Grad.

Popis akcija:U proteklih osam godina od osnutka, proveli smo niz različitih akcija kojima smo pomogli našoj zajednicii uljepšali živote već značajnog broja ljudi. Tu je bila suradnja sa udrugom „Krijesnica“, koja se bavi podrškom obiteljima djece oboljele od malignih bolesti i prikupljanje odjeće i drugih potrepština za siromašne obitelji samohranih roditelja koje imaju više djece. Tu si bile humanitarne akcije pod okriljem našeg brenda „Možemo sve“ s kojima smo osigurali financiranje od strane Rotary Zaklade i drugih međunarodnih partnera za nabavku opreme za Kliniku za dječje bolesti uZagrebu, akcija kojom smo opremili Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac.

U 2019. godini ostvarili smo sufinanciranje od strane Rotary Zaklade u obliku Global Grant-a za našu akciju „Možemo sve“. Ukupan projekt je bio vrijedan oko 500.000 kn.

U 2020. godini smo proveli akciju prikupljanja potrepština za potrebite obitelji kojima smo pred Božić isporučili više od 6 paleta hrane, odjeće, obuće i drugih potrepština. Trenutno je u tijeku akcija prikupljanja sredstava za donaciju specijaliziranih uređaja za djecu s poteškoćama u razvoju.

Rotaract klubovi