Split Plus

Adresa
Kranjčevićeva 45
21000 Split
RIID: 
68676
Charter: 
utorak, 5 travnja, 2005
Tip kluba: 
Rotary klub
OIB: 
83409347354
Matični broj: 
1918419
IBAN: 
HR1624070001100065028

Regija:

Sastanci
Dioklecijan Hotel & Residence, Split
Ponedjeljak, 20:00
Detaljnije o klubu: 

ROTARY CLUB SPLIT PLUS

Svaki klub ima neku svoju osobnost što je i velika odlika, ali i bogatstvo cijelog rotary pokreta. 

Kad bi se tu osobnost moglo pretočiti u jednu riječ, onda bi naš ROTARY KLUB SPLIT PLUS dobro opisala riječ “rokerski”. Uvijek pomalo ispred vremena, nerijetko buntovni, u odijevanju neformalni, ali uvijek čista srca i dobrih namjera. 

Zaljubljeni u djelovanje “iz sjene” naši su članovi i naš klub uvijek u prvi plan pažnje medija stavljali osobe i projekte koji su bili u fokusu našeg djelovanja, a ne nas same.  Ante Raos i Mreža Udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, bili su naša prva i vječna inspiracija, a humanitarni projekti; Dodir dobrote (Oskar humanosti), Mislimo na dane koji dolaze, Poznati u kuhinji i Knjiga dobrote, projekti koji su pomicali granice humanitarnog djelovanje, svojom transparentošću i efikasnošću, pa i prikupljenim iznosima, jer sakupiti 471.000 kuna u jednoj humanitarnoj aukciji u samo jednoj večeri, bez tv prijenosa i “call centra”, sad već daleke 2007. godine i nije baš uspijevalo svakome.

PROJEKTI:

 

DODIR DOBROTE – OSKAR HUMANOSTI

Svečanom dodjelom statua Oskar humanosti i odaje se priznanje osobama i tvrtkama koje su prema podacima dostavljenim zakladi KAP ZA SLAP, pokazali iznimnu kvalitetu svog humanitarnog djelovanja tijekom tekuće godine. Priznanja se dodjeljuju u ukupno 10 kategorija (fizička osoba, školstvo i edukacija, najbolji projekt, sport, institucije od šireg društvenog značaja, hrvatske tvrtke u državnom vlasništvu, hrvatske tvrtke u privatnom vlasništvu, tvrtke u stranom vlasništvu, financijske institucije te centralna nagrada “Dobročinstvo koje se živi”.

Vrijeme održavanja akcije: 2007. – 2011.

Organizator: Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije (MUOSID) i RC Split Plus

 

MISLIMO NA DANE KOJI DOLAZE

Mislimo na dane koji dolaze – projekt je druženja osoba s invaliditetom sa osobama iz svijeta kulture, gospodarstva, sporta i estrade. Cilj projekta je pokazati kako je život sa hendikepom vrijedan kao i svaki drugi, satkan od tuge i radosti, smijeha i suza, ljubavi i mržnje, kao takav ne mora nam biti težnja za povratak na staro, već nadahnuće u izgradnji društva koje prihvaća sve različitosti.

Vrijeme održavanja akcije: 2007. – 2011.

Organizator: Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije (MUOSID) i RC Split Plus

 

SPLIT PLUS FASHION

Projekt “Split Plus Fashion” je osmišljen na način da se od stare odjeće napravi nova, a sav novac usmjeri Domu za djecu “Maestral” kako bi od svoga staroga trećeg kata napravio nove prostorije. Tristotinjak Splićana odlučilo je dati obol tom plemenitom cilju, pa su zavukli ruke duboko u ormare iz kojega su izvukli drage, ali prastare komade odjeće, kojima su odlučili udahnuti novi život, a istovremeno i pomoći djeci Doma “Maestral”.

Vrijeme održavanja akcije: 2016.

Organizator: Dječji dom Maestral Split i RC Split Plus

 

MOTO RALLY PLUS

Da postoji natjecanje tko ima veće srce – motoristi ili rotarijanci ishod bi bio neizvjestan, ali kad se oni udruže, nastaje humanitarni Rotary Moto Rally Plus na kojeg su pozvani svi humanitarci i svi motoristi, automobilisti i ljudi dobre volje. Cilj projekta je prikupiti donacije – novac, hranu i higijenskih potrepština za za socijalne samoposluge diljem Hrvatske i to po svim postajama Rotary Moto Rally Plusa.

Vrijeme održavanja akcije: 2017. – 2019.

Organizator: RC Split Plus

Partneri: RC Kaštela, RC Zadar, RC Prelog i RC Varaždin 1181 te motoklubovi: BMW Dalmacija, BMW MK Varaždin, BMW MK Karlovac, MK Vuk Samotnjak, MK Barokeri, MK Mountain Riders, MK Paška Bura

 

BRADATA AUKCIJA

‘Bradata aukcija’ je netipična humanitarna akcija koja je dio globalno popularnog Movembera, a koja za cilj ima podizanje svijesti o raznim oblicima karcinoma. Akcija je osmišljena na način da se muškarci pozivaju da prestanu s brijanjem u mjesecu studenom te odrede „cijenu“ svoje brade po kojoj su je spremni obrijati. Ukoliko se skupi traženi iznos u vidu donacije ta osoba se obrije. Cilj projekta je podizanje svijesti o malignim bolestima i važnosti redovitih pregleda.

Vrijeme održavanja akcije: 2017. – kontinuirano

Organizator: Županijska liga protiv raka Split

Partneri: Ka’brada, Paradox Wine & Cheese bar, agencija PromoPlan i Rotary klub Split Plus

 

A DI SI TI?

Nekoliko godina tradicionalno sudjelujemo u najpopularnijem splitskom buvljaku čiji je prihod namijenjen beskućnicima. Riječ je o akciji »A di si ti«, udruge »Most«. U svega šest sati trajanja akcije prikupljeno je ukupno 73.580,00 kuna, a naš štand već tradicionalno bude jedan od tri najuspješnija. Željko Maretić vodi koordinaciju s udrugom MOST oko suradnje na ovom projektu, a posljednje dvije godine pridružila mu se i Tanja Radmilo.

Vrijeme održavanja akcije: 2015. – kontinuirano

Organizator: Udruga Most

 

SVETA LUCE DONOSI OSMIJEH

»Sv. Luce donosi osmijeh« akcija koju je 2014. godine pokrenuo naš prijatelj Nikša Jajac usmjerila je aktivnosti ka potrebama dječjeg doma Maestral. Kruna petogodišnjeg završetka akcije je koncert Gibonnija u HNK Split, a tijekom 5 godina prikupljen je značajan iznos donacija. Među većim su donatorima naši članovi Nikša Čulić i Tomislav Buljubašić, Splitska banka je najveća institucija donator, a BMW moto klub Željana Rakele je pri samom vrhu liste donacija.

Vrijeme održavanja akcije: 2014. – 2018.

Organizator: RC Split Plus