Ožujak - čista voda, sanitarna zaštita i edukacija o higijeni!

Slika korisnika Domagoj Lakoš
Domagoj Lakoš 28 veljače, 2021 - 20:36

S početkom mjeseca ožujka obilježavamo jednu od 6 glavnih polja djelovanja Rotarija, a to je borba za čistu vodu, sanitarnu zaštitu te edukaciju o higijeni. Čista voda pravo je svakog čovjeka, no nerijetko biva uskraćena. Jedna naizgled jednostavna no osnovna stvar čini veliku razliku u razvoju svakoga pojedinca. Članovi Rotary Internationala svakodnevnim primjerima i raznim akcijama bore se kako pravo na čistu vodu nijednom čovjeku ne bi trebalo biti upitno.

ROTARY SLAVI ROĐENDAN

Slika korisnika Domagoj Lakoš
Domagoj Lakoš 23 veljače, 2021 - 08:03

Service Above Self i One Profits Most Who Serves Best dva su slogana koji najbolje opisuju svrhu postojanja međunarodne udruge Rotary koja danas obilježava 116 godina postojanja. Naime, 23. veljače 1905. grupa poslovnih ljudi vođena idejom kako se napornim radom i dobrim idejama mogu prevladati sve prepreke osnovala je Rotary. Danas, ova organizacija broji 1,2 milijuna članova širom svijeta i zaslužna je za gotovo potpuno eliminiranje dječje paralize. No to nije jedina aktivnost kojom se naši članovi ponose.

RC Zagreb International pomaže malim gospodarstvenicima Petrinje

Slika korisnika Silva Katušić Hećimović
Silva Katušić H... 18 veljače, 2021 - 13:27

Rotary klub Zagreb International, osim što sudjeluje u akciji Distrikta 1913 u stipendiranju učenika iz potresom razorenog kraja, je osnovao svoj akcijski tim, pod vodstvom Kristine Šorić, kako bi dodatno sakupljenim sredstvima pomogao malim gospodarstvenicima i omogućio im da se održe i zadrže u svom kraju. Na svom e-sastanku održanom 17.02.2021. RC Zagreb International je ugostio dva mala gospodarstvenika iz Petrinje kojima je odlučio pomoći (od za sada ukupno tri) kako bi nadoknadili štete nastale u potresu.

Mjesec mira i sprječavanja sukoba.

Slika korisnika Domagoj Lakoš
Domagoj Lakoš 3 veljače, 2021 - 00:06

U Rotary kalendaru mjesec veljača se obilježava kao mjesec mira i sprječavanja sukoba.

U ovoj izazovnoj godini mir je od velike  važnosti za svakoga pojedinca, te kolektivno stvaranje mira pridonosi boljoj funkciji zajednice. U doprinosu stvaranja mira, provedbom mnogih projekata i programa Rotarijanci diljem svijeta nastoje educirati mlade ali i odrasle o uzrocima i bitnosti razrješavanja sukoba ali i o njihovim pokretačima koji uključuju siromaštvo, nejednakost, nedostatak pristupa obrazovanju i mnogih drugih.

Rotary klub Zagreb International je ugostio pročelnika HGSSa gosp. Josipa Granića kako bi "iz prve ruke" saznao kako najbolje i održivo pomoći potresom pogođenom području

Slika korisnika Silva Katušić Hećimović
Silva Katušić H... 22 siječnja, 2021 - 12:07

Rotary klub Zagreb International je na svom on-line sastanku održanom 20.01.2021. ugostio pročelnika HGSSa - Hrvatske Gorske Službe Spašavanja, gosp. Josipa Granića. Bilo je izuzetno uzbudljivo slušati njegova iskustva sa područja pogođenim potresom, ali i općenito o aktivnostima HGSS-a, njihovoj strukturi i organizaciji kao udruge.

Rotarijanci u Šibeniku akcijom "Božićni most" razveselili potrebite

Slika korisnika Jure Smajo
Jure Smajo 29 prosinca, 2020 - 09:39

Plemenita akcija "Božićni most" najdugovječnija je humanitarna aktivnost RC Šibenik te je upriličena i ove godine unatoč svim poteškoćama. Štoviše, uslijed pandemije broj ugroženih građana još je i veći pa je solidarnost prema zajednici koju su naši prijatelji pokazali u najmanju ruku dobrodošla u Božićno vrijeme.

Rotary klub Rijeka sv. Vid - Primopredaja posebno opremljenog vozila za prijevoz osoba s posebnim potrebama

Slika korisnika Ivana Kosec
Ivana Kosec 24 prosinca, 2020 - 19:14

Rotary klub Rijeka – Sv. Vid u suradnji sa gradom Rijeka, Turističkom zajednicom grada Rijeke i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskoga primorja Rijeka već petnaest godina uspješno organiziraju Humanitarni karnevalski bal. Kada, govorimo o rotarijanstvu, na prvo ćemo mjesto staviti načela odgovornosti, profesionalizma, razumijevanja i služenja zajednici. Cilj Rotarya je spremnost pomoći u svakodnevnom životu svakom u svojoj zajednici.

Najava donacijskog online koncerta za dubrovačke učenike

Slika korisnika Jure Smajo
Jure Smajo 18 prosinca, 2020 - 14:14

S današnjim danom, 18. prosinca dostupne su karte za prvi dubrovački koncert „Online za pravu stvar“ popularnog benda Silente u organizaciji dubrovačkih rotarijanaca. Koncert će se prenositi iz Kazališta Marina Držića 29. prosinca u 20 sati, a cijena karata je 100 kuna. Namjena ovog humanitarnog događaja je opremanje Snoezelen sobe u OŠ Lapad kako bi učenici s poteškoćama u razvoju imali sigurno okruženje te poticaj na interakciju s okolinom. Snoezelen soba djeluje kao povoljno okruženje kod velikog broja razvojnih poteškoća te ju istovremeno može koristiti više osoba bilo koje dobi.

Stranice