Održan PETS 2022/2023

Slika korisnika RotaryHR Administrator
RotaryHR Admini... 16 svibnja, 2022 - 17:06

Prijatelji iz cijele Hrvatske predano su radili, pa su napravljeni veliki koraci i postavljeni temelji novoj, sigurni smo, iznimno dobroj i uspješnoj rotarijanskoj godini.
Naravno, kako to biva među prijateljima, ni dobre zabave nije nedostajalo! Na kraju konferencije, guverner Ivan Miškulin zahvalio je svima na sudjelovanju, pomoći u organizaciji i na uloženom trudu.

Seminar o upravljanju potporama (Grant Management Seminar)

Slika korisnika Sanja Brkić
Sanja Brkić 2 svibnja, 2022 - 12:16

U subotu, 30. travnja, održan je Seminar o upravljanju potporama (Grant Management Seminar) u organizaciji Odbora za Rotary Zakladu Distrikta 1913. Seminar se održao u hibridnom obliku te je bio izrazito dobro posjećen. Uživo je sudjelovalo tridesetak, a online preko sedamdeset prijateljica i prijatelja čime su brojni klubovi postali certificirani za korištenje potpora.

Bratimljenje RC Krapina i RC Ptuj

Slika korisnika Sanja Brkić
Sanja Brkić 20 travnja, 2022 - 08:38

U četvrtak, 14. travnja 2022. godine RC Krapina i RC Ptuj su svečano potpisali povelju o bratimljenju. Na ovaj način dogovorena je daljnja suradnja dvaju klubova koji već duže vrijeme njeguju iskrene prijateljske odnose i sudjeluju u zajedničkim projektima. Povelju su potpisali Avgust Sibila, predsjednik Rotary kluba Ptuj i Stjepan Ciglenečki, predsjednik RC Krapina.

Mjesec zdravlja majke i djeteta

Slika korisnika Sanja Brkić
Sanja Brkić 5 travnja, 2022 - 21:23

Travanj je Rotary mjesec posvećen zdravlju majke i djeteta.
Kroz razne projekte diljem svijeta Rotary se bavi pitanjima prehrane djece i trudnica, te higijenskog obrazovanja za školsku djecu. Također omogućava  ženama s niskim primanjima i nedovoljno osiguranim ženama znanje, vještine i mogućnosti poboljšanja prehrane, fizičke aktivnosti i drugih životnih navika za sprječavanje, odlaganje ili kontrolu kroničnih bolesti.

"Economy and environment in Harmony" Venice, March 2022.

Slika korisnika Sanja Brkić
Sanja Brkić 23 ožujka, 2022 - 19:54

Jedna od sedam Predsjedničkih Rotary International konferencija u mandatu Predsjednika Shekhar Mehte održana je od 18-20. ožujka 2022.u Veneciji.  Tema konferencije je bila „Economy and Environment in Harmony“. . Konferenciji, koja se mogla pratiti on-line, prisustvovalo je 600-ak rotarijanaca i uvaženih gostiju iz 30-tak zemalja.

World Water Day

Slika korisnika Sanja Brkić
Sanja Brkić 21 ožujka, 2022 - 20:51

 „Voda i sanitacija“  su jedno od 7 područja Rotary djelovanja, pa nam je stoga  ovaj dan jako važan. Dan 22. ožujka slavimo kao „Svjetski dan vode“. Ovogodišnja tema je:

 „ Podzemne vode.  Učiniti nevidljivo vidljivim!“

RC Zagreb International je na Rotary rođendan dogovorio daljnju suradnju s Caritasovom kućom za mlade "Da život imaju" u okviru projekta Opportunity2U

Slika korisnika Silva Katušić Hećimović
Silva Katušić H... 24 veljače, 2022 - 12:07

Na Rotary rođendan, dana 23. veljače 2022., predstavnici RC Zagreb International, njegova predsjednica Silva Katušić Hećimović, izabrani predsjednik Andreas Wuersching i 2. potpredsjednica Petra Pungerčar, koja je ujedno zadužena za projekt Opportunity2U, sastali su se s gospođom Suzanom Horvat Kutle u Caritasovoj kući za mlade “Da život imaju”, te razgovarali o daljnjoj podršci. Sastanak je bio vrlo uspješan. Definirane su mnoge nove mogućnosti za suradnju.

12 godina, 270 stipendija, 26 mil kn - "Korak u život"

Slika korisnika Sanja Brkić
Sanja Brkić 27 prosinca, 2021 - 08:54

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju kako dalje. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – Korak u život.

Bratimljenje klubova RC Maribor Park, RC Varaždin 1181 i RC Varaždin Jug

Slika korisnika Sanja Brkić
Sanja Brkić 26 prosinca, 2021 - 12:47

U Varaždinu je organizirano svečano potpisivanje “Twin Club Certificate of Recognition”, odnosno, bratimljenje Rotary Cluba Maribor Park, Rotary Cluba Varaždin 1181 i Rotary Cluba Varaždin Jug. Svečanost su u varaždinskom Park Boutique hotelu svojom nazočnošću uveličali i Guverner Districta 1912  prijatelj Dušan Peterkovič, Guvernerka Districta 1913 Ljiljana Trstenjak.

Stranice