U Sisku, Petrinji i Topuskom počela dodjela 268 Rotary stipendija srednjoškolcima s potresom pogođenih područja

Slika korisnika Sarah Srdar Žiljak
Sarah Srdar Žiljak 31 ožujka, 2021 - 10:02

U srijedu 31. ožujka se u Sisku, Petrinji i Topuskom, uz pridržavanje protuepidemijskih mjera, dodjeljuje 268 Rotary stipendija srednjoškolcima s potresom pogođenih područja, u ukupnom iznosu višem od 1.400.000 kuna. Rezultat je to humanitarne akcije kojoj je pridonijelo preko 50 Rotary klubova iz cijele Hrvatske s ciljem stvaranja preduvjeta za dugoročni nastavak života na ovom području.

ROTARY KLUB LOŠINJ ZA DAROVITU DJECU DJEČJEG VRTIĆA „CVRČAK“

Slika korisnika Ivana Kosec
Ivana Kosec 2 veljače, 2021 - 19:23

27. siječnja 2021. u jutarnjim satima, u prostorijama Dječjeg vrtića „Cvrčak“ predsjednik Rotary kluba Lošinj Dinko Kuvač uz nazočne članove kluba te gradonačelnicu Grada Malog Lošinja Anu Kučić predao je ravnateljici Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Meliti Muškardin didaktičku opremu nabavljenu prema naputcima educiranih odgajateljica za rad s darovitom djecom.

''...možemo graditi mlade za budućnost.'' F.D. Roosevelt

Slika korisnika Domagoj Lakoš
Domagoj Lakoš 30 travnja, 2021 - 21:47

Tijekom mjeseca svibnja, posebnu pozornost pridajemo našim mladima, našoj budućnosti. Raznim programima i edukacijama slavimo angažiranost mladih rotaractera i interactera te njihov napredak u Rotary zajednici. Osnivanjem novih klubova dajemo priliku i podršku mladima da se pridruže našim akcijama, pokrenu svoje te doprinesu tuđim ali i osobnom boljitku i izgradnji.

RC Karlovac Dubovec - projekt Dječji poligon u tri grada: Duga Resa, Karlovac i Ozalj

Slika korisnika Domagoj Lakoš
Domagoj Lakoš 27 travnja, 2021 - 11:31
Dječiji poligon u Karlovcu

Rotary klub Karlovac – Dubovac nastavlja s provođenjem projekta „Dječji poligon“ u tri grada: Dugoj Resi, Karlovcu i Ozlju. Poligon u amfiteatru u Dugoj Resi naslikan je u listopadu prošle godine.

U travnju ove godine završen je i drugi po redu poligonu, dječji poligon na Vunskom polju u Karlovcu.

RC Karlovac Dubovec poklanja fontanu za piće na Vunskom polju

Slika korisnika Domagoj Lakoš
Domagoj Lakoš 26 travnja, 2021 - 13:52

Predsjednik kluba Stjepan Basar objasnio je faze projekta: „Početkom ožujka počeli smo s radovima na instalaciji kanalizacije, izvedbi priključka na gradski vodovod i izvedbi betonskih radova, te zemljanim radovima, a krajem ožujka završili s postavljanjem fontane za piće, opločnika i uređenjem okoliša oko fontane.

Biti lider u kriznim vremenima

Slika korisnika Ivana Kosec
Ivana Kosec 20 travnja, 2021 - 08:11

ROTARY YOUTH LEADERSHIP AWARD (RYLA) održao se 8. i 9 travnja 2021. godine. RYLA je program koji promovira obrazovanje budućih mladih lidera te ih povezuje sa stručnjacima i liderima u svojoj zajednici koji ih uče novim vještinama i znanjima, motiviraju, mentoriraju i nadahnjuju. Iz epidemioloških razloga program se održao online putem Zoom platforme što je ujedno omogućilo da bude otvoren za sve članove Interact i Rotaract kluba.

Mjesec travanj obilježava zdravlje majki i njihove djece.

Slika korisnika Domagoj Lakoš
Domagoj Lakoš 1 travnja, 2021 - 08:36

Tijekom ovoga mjeseca rotarijanci posebno obraćaju pažnju na važnost zdravog i sigurnog početka svakog pojedinca. Da bi se to ostvarilo zaslužne su majke kojima treba omogućiti uvjete u kojima mogu slaviti novi početak i novo rođenje.
Tijekom godine otprilike 5,9 milijuna djece mlađih od 5 godina umre zbog pothranjenosti, nedovoljne higijene i neadekvatnih uvjeta za rast i razvoj.

Biti lider u kriznim vremenima

Slika korisnika Ivana Kosec
Ivana Kosec 23 ožujka, 2021 - 19:47

Rotary kao organizacija poštuje, služi i brine o mladima, razvija njihove profesionalne i životne vještine te ući služenju i pomaganju u zajednici u kojoj žive.
Upravo je ROTARY YOUTH LEADERSHIP AWARD (RYLA) program koji promovira obrazovanje budućih mladih lidera....

Ožujak - čista voda, sanitarna zaštita i edukacija o higijeni!

Slika korisnika Domagoj Lakoš
Domagoj Lakoš 28 veljače, 2021 - 20:36

S početkom mjeseca ožujka obilježavamo jednu od 6 glavnih polja djelovanja Rotarija, a to je borba za čistu vodu, sanitarnu zaštitu te edukaciju o higijeni. Čista voda pravo je svakog čovjeka, no nerijetko biva uskraćena. Jedna naizgled jednostavna no osnovna stvar čini veliku razliku u razvoju svakoga pojedinca.

Stranice