Charter Rotary Cluba Opatija Lungomare

Slika korisnika Anto Domić
Anto Domić 8 lipnja, 2022 - 22:42

Gala svečanom večerom koja je održana u petak 3. lipnja 2022. u dvorani hotela Royal najavljen je početak rada novog Rotary Cluba Opatija Lungomare. Više od stotinu uzvanika iz Hrvatske i inozemstva proslavilo je s opatijskim Rotarijancima osnivanje najnovijeg Rotary kluba u Hrvatskoj.

Rotary Club Opatija Lungomare održao je u posljednjih šest mjeseci tri akcije humanitarno-ekološkog karaktera. Uoči Božića, opatijski Rotarijanci skupili su financijska sredstva za korisnike usluga Gradskog društva Crvenog Križa Grada Opatije. Potom su skupili značajna sredstva za raseljenje i izbjegle uslije rata u Ukrajini te u suradnji s riječkim Rotary klubovima sudjelovali u uređenju Parka Lovor na Kantridi.

Klub okuplja 28 članova iz različitih područja: od medicine i znanosti pa do poduzetništva i građevinarstva. Za predsjednika kluba izabran je idejni začetnik kluba Domagoj Tramontana koji će u idućoj godini rukovoditi radom kluba.

„Prije svega želio bih zahvaliti svim članovima na ovoj velikoj časti koju su mi ukazali. Međutim, čeka me mnogo obveza zbog amvicioznih planova koje smo si postavili. Prije svega želio bih ovdje istaknuti naš projekt Leadership akademije koju planiramo započeti u Opatiji. Bit će to mjesto gdje će mladi Opatijci i Opatijke zajedno s mladim Rotarijancima iz čitave Hrvatske učiti o tome kako postati uspješan lider. Isto tako, nastavljamo s našim humanitarnim akcijama“, najavio je novoizabrani predsjednik.

Usporedno s osnivanjem Rotary Cluba, osnovan je i njihov pomladak – Rotaract Club Opatija Lungomare na čijem je čelu Matej Blažić. Klub okuplja petnaest članova od 18 do 30 godina, a fokus njihovog rada bit će humanitarne akcije.

„Posebno mi je drago da smo u počasno članstvo primili znamenitog Opatijca Olega Mandića koji je jedan od doajena Rotarijanstva u Hrvatskoj. Osnivač je Rotary Cluba Rijeka koji je donedavno svoje sastanke imao u Opatiji. Zato je ovo svojevrsni povratak Olega Mandića kući u – Opatiju. Nedavno nam je održao emotivno predavanje o svojim iskustvima i svjedočanstvima u 2. svjetskom ratu. Veoma je vitalan i siguran sam da će nam često dolaziti na sastanke“, rekao je Tramontana.

Članovi i osnivači kluba su: Aleksandar Vignjević, Barbara Grgić, Damir Jurković, Davor Šipić, Domagoj Ivan Milošević, Domagoj Tramontana, Davor Jurišić, Filip Lisac, Florian Koljanin, Krunoslav Kapetanović, Lada Sega, Linda Petrović, Luka Perman, Marijan Lončarić, Marina Vujičić, Marko Mataja-Mafrici, Patricija Lisac Radetić, Petra Zaninović, Rahela Sopta Šipić, Sandra Kinkela, Sanjin Sirotnjak, Valnea Cianci, Vera Aničić, Viktor Dragičević, Vivian Jurković i Želimir Bagić.