Rotarijanci pomažu potresom razorenim područjima. Pridružite nam se.

Slika korisnika Ljiljana Trstenjak
Ljiljana Trstenjak 31 prosinca, 2020 - 10:00

Drage prijateljice i prijatelji Rotarijanci, Rotary prijatelji i svi koji koji želite pomoći, područje Petrinje, Siska i Gline pogodio je razorni potres jačine 6,2 stupnja po Richteru.

Osim ogromne materijalne štete, na žalost, ima i ozlijeđenih i poginulih. Nakon prioritetnih akcija spašavanja ljudi ispod ruševina, pred svima nama je obaveza i važan zadatak da pomognemo u obnovi stradalog područja i povratku stradalih obitelji u njihove domove koji su velikom većinom oštećeni, a brojni i iznimno nesigurni za stanovanje. Kao i uvijek, Rotarijanci su tu da pomognemo brzo, efikasno i konkretno.

U suradnji s članovima Rotary kluba Sisak i informacijama s terena o tome gdje je pomoć najpotrebnija odmah te gdje možemo doprinijeti dugoročno, donijeti ćemo plan kako na najbolji mogući način usmjeriti sredstva prikupljena od vaših donacija. Osnovan je distriktni krizni tim koji koordinira upite i ponude za pomoć.

Pozivamo sve rotarijance i klubove u Hrvatskoj i izvan nje, sve ljude dobre volje koji žele pomoći ovom teško pogođenom području da uplate svoje novčane priloge na naš namjenski račun:

Distrikta 1913
Hrvatska Praška 2, 10000 Zagreb
Croatia
IBAN HR2923900011500200476
Svrha plaćanja: DONACIJA - POTRES

Račun je multivalutni tako da su, osim u kunama, moguće uplate i u EUR i USD. Kao i uvijek, cjelokupni iznos donacije će biti potrošen za ono što je i namijenjen, a to je pomoć Petrinji, Sisku, Glini i okolici. Sav angažman i troškove akcije snosi Rotary. Pridružite nam se i pomognite nam da pomognemo.

Hvala vam!

English:

Dear fellow Rotarians, friends of Rotary and those willing to help, Croatian cities of Petrinja, Sisak and Glina with sourrounding villages were hit by a severe earthquake measuring 6.2 on the Richter scale.

Apart from enormous damage to buildings, roads and infrastructure, unfortunately, this disaster has claimed human victims. After the priority actions of rescuing people under the rubble, we all have an obligation and an important task to help rebuild the affected area and return the affected families to their homes, which are mostly damaged, and many are extremely insecure for habitation. As always, Rotarians are here to help quickly and efficiently.

In co-operation with members of Rotary club Sisak and information from the field about where help is most needed immediately and where we can contribute in the long run. A district crisis team has been established to coordinate inquiries and offers of assistance. We will responsibly and thoughtfully bring a plan on how to best direct the funds raised from your donations.

We invite all individual Rotarians, clubs or Districts to help Croatian Rotary relief effort by donating to the following account:

District 1913 Croatia Praška 2
10000 Zagreb
Croatia
IBAN HR2923900011500200476
Description: Donation for earthquake victims
SWIFT: HPBZHR2X
Bank address: Hrvatska Postanska Banka Jurisiceva 2, 10000 Zagreb, Croatia

As always in Rotary, the full donation amount will be used for its intended purpose.

Thank you for your support and kindness!

Aktualnost: 
1